Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio11. marraskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissaarivierailulla esillä kestävä rahoitus ja nuorten talousosaaminen

Pia Siitonen

Komissaarien vierailut Suomeen jatkuvat, ja tällä viikolla meillä on ilo toivottaa tervetulleeksi EU:n rahoituspalveluista, rahoitusvakaudesta ja pääomamarkkinaunionista vastaava komission jäsen Mairead McGuinness. Hän vierailee Suomessa peräti kolme päivää ja keskustelee eri tahojen kanssa erityisesti EU:n kestävän rahoituksen luokittelusta eli taksonomiasta. Luokitusjärjestelmässä määritellään, millaisia rahoituskohteita voidaan pitää ympäristön kannalta kestävinä. Ilmastonmuutoksen torjunnassa tavoitteena on siirtyä pois sellaisista investoinneista, jotka eivät ole kestäviä.

Ydinvoima ja metsät ovat tässä keskustelussa Suomelle tärkeitä, ja komissaari vieraileekin Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa, jossa hän tutustuu ydinjätteen loppusijoitukseen. Hän pääsee myös tutustumaan suomalaiseen metsänhoitoon Kokemäellä.

Perjantaina komissaari McGuinness keskustelee nuorten kanssa talousasioista Eurooppasalissa (https://europa.eu/!phdYQx). Hän tutustuu myös TATin Yrityskylä Yläkouluun, joka on työelämän ja talouden peliareena, jossa yhdeksäsluokkalaiset johtavat tiimeinä yritystä kansainvälisten markkinoiden pyörteissä. Yrityskylän tarkoituksena on kehittää nuorten talousosaamista.

Edustusto jatkaa ensi viikolla ilmastorahoitukseen liittyvää keskustelua, kun kollegamme Ismo Ulvila tuo tuoreet terveiset Glasgow’n COP26-ilmastokokouksesta. Hän pitää toimittajille aiheesta taustatilaisuuden tiistaina.

Edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen

Tiedot

Julkaisupäivä
11. marraskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto