Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto

Mediapalvelut

Mediapalvelut ja yhteystiedot Suomessa

Euroopan komission tiedottajat Brysselissä

Komission tiedottajat toimivat Brysselissä. Yksikön toimintaa johtaa päätiedottaja Eric Mamer, joka myös vetää komission päivittäiset tiedotustilaisuudet. Yksikkö vastaa komission tiedotteiden ja taustamateriaalin tuottamisesta sekä yhteyksistä tiedotusvälineisiin.

Komission tiedotustilaisuus ”Midday briefing” pidetään päivittäin noin kello 13 Suomen aikaa. Sitä pystyy seuraamaan paikan päällä lehdistöhuoneessa tai Europe by Satellite (EbS) -verkkopalvelun kautta.

Euroopan komission uutishuoneesta löytyvät komission uutiset, tiedotteet ja puheet. Tiedotteet julkaistaan verkossa pääsääntöisesti keskipäivän tiedotustilaisuuksien päätyttyä, Suomen aikaa klo 13 jälkeen. Tiedotteista voi tilata ilmoitukset sähköpostiin. Kaikkien EU-toimielinten tiedotteet löytyvät EU-uutishuoneesta.

Komission jäsenten viikkokokous järjestetään keskiviikkoisin Brysselissä. Euroopan parlamentin täysistuntojen aikaan kokous järjestetään tiistaisin Strasbourgissa. Kokousten jälkeen joku kollegion jäsen pitää tiedotustilaisuuden (College read-out), jota voi myös seurata EbS-palvelun kautta.

Toimittajien, valokuvaajien ja TV-kuvaajien tulee akkreditoitua, jos he haluavat työskennellä Brysselissä komissiossa tai muussa EU-toimielimessä. Akkreditointi on mahdollista vuodeksi (kirjeenvaihtaja), tilapäisesti tai päiväksi. Edustuston tilaisuuksiin riittää ilmoittautuminen.   

Lisätietoa palveluista ja yhteystiedot

Audiovisuaaliset palvelut

Audiovisuaalisesta palvelusta voi hakea videoita ja valokuvia sekä katsoa Europe by Satellite -kanavia (EbS), joiden kautta välitetään muun muassa komission tiedotustilaisuudet. Aineistojen lataaminen on maksutonta, mutta käyttö vaatii rekisteröitymisen. Aineistoja voi käyttää Euroopan komissiota tai muita EU:n toimielimiä koskevaan tiedonvälitykseen.

Euroopan komission audiovisuaalinen palvelu ylläpitää myös kahta televisiostudiota ja yhtä radiostudiota Berlaymont-rakennuksessa Brysselissä. Nämä studiot ovat maksutta radio- ja televisiotoimittajien käytettävissä EU-aiheiden uutisointiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. MAALISKUUTA 2023
60 hyvää syytä EU:lle