Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto

 

Viralliset asiakirjat ja lainsäädäntö

Euroopan unionin eri toimielinten asiakirjarekistereihin vievät linkit on koottu yhdelle sivulle. Sieltä löytyvät muun muassa linkit komission viikkokokousten asialistoihin, Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan päätelmiin sekä Euroopan parlamentin päätöslauselmiin.

Euroopan unionin oikeudelliset tekstit ja muut julkiset asiakirjat ovat saatavilla EUR-Lex-sivuston kautta. Sivusto on käytettävissä kaikilla Euroopan unionin 24 virallisella kielellä.

 

Ulkoministeriön Eurooppatiedotus

EU-aiheista tiedotusmateriaalia tuottaa myös ulkoministeriön alaisuudessa toimiva Eurooppatiedotus. Eurooppatiedotuksen tehtävänä on hoitaa kansalaistiedotusta molemmilla kotimaisilla kielillä EU-asioista, joilla on vaikutusta suomalaisiin. Eurooppatiedotus palvelee EU-tiedonlähteenä ja edistää keskustelua EU-asioista sekä tuottaa aineistoa ja vastaa EU-kysymyksiin. Eurooppatiedotus palvelee kaikkia kansalaisia ja ottaa erityisesti huomioon opettajat, opiskelijat ja toimittajat. Eurooppatiedotus myöntää vuosittain myös valtionavustusta kansalaisjärjestöjen Eurooppa-tiedottamiseen. Eurooppatiedotuksen sivut löytyvät täältä.