Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote14. syyskuuta 2021Arvioitu lukuaika: 1 min

Ennakkotieto: Puheenjohtaja von der Leyenin puhe EU:n tilasta huomenna

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää unionin tilaa käsittelevän puheensa keskiviikkona 15. syyskuuta 2021 Euroopan parlamentissa. Puhe alkaa noin klo 10 Suomen aikaa.

Puhe unionin tilasta 15.9.2021

Ursula von der Leyen luo puheessaan katsauksen kuluneen vuoden saavutuksiin ja esittelee komission seuraavan vuoden painopisteet. Hän kertoo myös, miten komissio aikoo vastata EU:n kiireellisimpiin haasteisiin ja mitä ajatuksia komissiolla on EU:n tulevaisuuden rakentamiseksi.

Von der Leyenin komission edellisen vuoden aikaansaannoksiin voi tutustua tästä: https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/soteu_2021_achievements_and_timeline_fi.pdf  

Puhetta voi seurata suorana lähetyksenä grafiikoilla täydennettynä komission EbS-kanavalla (lähetys tulkattuna, myös suomeksi ja ruotsiksi, ilman rikastuksia EbS+ -kanavalla). Lähetys on mahdollista upottaa verkkosivuille.

Puheeseen liittyvät materiaalit julkaistaan puheen jälkeen, myös suomeksi, kokoomasivustolla:

https://ec.europa.eu/info/strategy/strategic-planning/state-union-addresses/state-union-2021_fi

 

Taustatilaisuus Euroopan unionin tilasta toimittajille 16.9. Helsingissä

Euroopan komissio ja parlamentti järjestävät torstaina 16.9. klo 11-12.00 Helsingissä toimittajille taustatilaisuuden, jossa analysoidaan keskiviikkona 15.9. käytyä keskustelua Euroopan unionin tilasta ja tulevaisuudesta. Tilaisuudessa alustavat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtava tutkija Marita Laukkanen, ja keskustelua kommentoivat komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen sekä parlamentin Suomen-toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen.

Tilaisuuden puheenvuorot ovat toimittajille taustatiedoksi ja suorista lainauksista voi sopia keskustelijoiden kanssa joko ennakkoon tai paikan päällä.

Tilaisuus järjestetään Eurooppasalin isossa neuvotteluhuoneessa (Malminkatu 16) torstaina 16.9. klo 11-12.00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on pakollista ja pyydetään tiistaina 14.9. klo 16 mennessä osoitteeseen comm-rep-hel-newsatec [dot] europa [dot] eu (comm-rep-hel-news[at]ec[dot]europa[dot]eu) Lämpimästi tervetuloa!

 

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
14. syyskuuta 2021

Yhteydenotot

Pia Siitonen

Tiedotuspäällikkö 

Nimi
Pia Siitonen
Organisaatio
Euroopan komission Suomen-edustusto
Sähköposti
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu
Matkapuhelinnumero
040 535 5979

Nina Hotti

Tiedottaja

Nimi
Nina Hotti
Organisaatio
Euroopan komission Suomen-edustusto
Sähköposti
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu
Matkapuhelinnumero
050 384 7857