Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio23. syyskuuta 2021Arvioitu lukuaika: 1 min

Kieltenopiskelu kannattaa aina

Pia Siitonen

“On mahtavaa oppia uusia kieliä, koska silloin ymmärtää paremmin toisia ihmisiä ja sen maan kulttuuria. Kielen kautta voi totta kai myös saada uusia ystäviä”. Kysyimme koululaisilta mitä kielitaito heille merkitsee, ja näin vastasi 15-vuotias Minja. Euroopan kielten päivää vietetään vuosittain 26. syyskuuta, ja tähän liittyvä tapahtumaviikko pyörähti jo maanantaina käyntiin Helsingin keskustakirjasto Oodissa. Euroopan kielten päivää on vietetty jo 20 vuotta. Päivän tarkoituksena on korostaa Euroopan kielellistä rikkautta ja kulttuurienvälisen vuorovaikutuksen tärkeyttä sekä myös kannustaa kaikenikäisiä opiskelemaan kieliä.

Suomessa kieltenopiskelun suosio on laskenut ja suomalaisten kielitaito on vaarassa jäädä vain englannin kielen varaan. Kuitenkin esimerkiksi työelämässä on tarvetta monipuolisemmalle kielitaidolle. Puhumattakaan siitä, että pystyisimme seuraamaan maailman tapahtumia laajemmin tai vaikka vain matkustaessamme voisimme kommunikoida paikallisten kanssa helpommin. Kielitaito laajentaa omaa maailmankuvaa.

Edustustomme kielenkääntäjät Terttu ja Minna ovat järjestäneet tänä vuonna lukuisia kielten päivän viikon tapahtumia, ja osaa näistä tapahtumista vietetään vielä ensi viikollakin. Oodissa voit käydä katsomassa Peppi-kirjanäyttelyn, osallistua tietovisoihin ja katsoa videolta miesten jalkapallomaajoukkueen kapteenin Tim Sparvin haastattelun, jossa hän kertoo kielten osaamisen merkityksestä. Ensi viikolla järjestetään mm. kaikille avoimet virtuaaliset kielten näytetunnit. Kaikki kielten päivään liittyvät tapahtumat löydät alta.

Ja lisää koululaisten timanttisia vastauksia kielten oppimisen tärkeydestä voit lukea Facebook-sivultamme (@euroopankomissiosuomessa) ja Instagramista (@eukomissio).

Edustuston tiedotuspäällikkö Pia Siitonen

Tiedot

Julkaisupäivä
23. syyskuuta 2021