Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio9. syyskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Matkaterveisiä – ympäristöpääkaupunkia ja ilmastoneuvotteluja

Tervehdys! Tämän viikon ohjelmaamme kuuluu paitsi budjettiriihen ja mm. hallituksen ilmastopäätöksiä koskevien neuvottelujen seuraaminen, myös Euroopan komission ja Kestävä Lahti ‑säätiön järjestämä European Green Capital -palkintojuhla torstaina...

Maria Kokkonen

Uutiskirjeemme lähdettyä jakeluun tiedämme Euroopan ympäristöpääkaupunki 2023 -kilpailun ja Euroopan vihrein kaupunki 2022- kilpailun voittajat! Euroopan ympäristöpääkaupungin titteli annetaan vuosittain kaupungille, joka on ympäristötoiminnan edelläkävijä, toimii esimerkkinä muille kaupungeille sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ympäristöhaasteisiin. Tätä arvokasta titteliä kantaa tänä vuonna enemmän kuin ansaitusti Lahti.

Tänään saamme lukea kansalaisviestinnän päällikkömme Ismo Ulvilan ajatuksia ”matkalta Bonnista Glasgow’hun”, tuoreeltaan takaisin Bonnista työpöydän ääressä kynäiltynä. Ismo on toiminut kansainvälisessä ilmastopolitiikassa 20 vuoden ajan ja ollut keskeisessä roolissa EU:n päästökaupan ja ilmastorahoituksen kehittämisessä. Kuuden viimeisen vuoden ajan hän on ollut myös Euroopan komission johtava ilmastorahoituksen neuvottelija YK:n ilmastoprosessissa sekä komission edustaja YK:n ilmastopuitesopimuksen pysyvässä rahoituskomiteassa, jonka puheenjohtaja hän edelleen on vuoden loppuun asti. Edustustomme viestinnän yksi olennainen painopiste on nimenomaan vihreä siirtymä, ja onkin erinomaista, että tiimissämme on ilmastoekspertti! Annetaanpa siis Ismon kertoa.

Edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen

Tiedot

Julkaisupäivä
9. syyskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto