Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote18. marraskuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius vierailevat Suomessa 24.11.2022

Ursula von der Leyen

Puheenjohtaja von der Leyen ja komissaari Sinkevičius osallistuvat Suomen luontokeskus Haltiassa järjestettävään Into the Woods -tapahtumaan. Tapahtumassa keskustellaan siitä, millaisia ratkaisuja metsät tarjoavat hyvien elinympäristöjen tavoittelussa. Puheenjohtaja von der Leyen ja komissaari Sinkevičius saapuvat pääministeri Sanna Marinin vieraiksi yhdessä Viron pääministeri Kaja Kallaksen ja Ruotsin varapääministeri Ebba Buschin kanssa.

Vierailunsa aikana puheenjohtaja von der Leyen tapaa eduskunnan puhemies Matti Vanhasen. Komissaari Sinkevičius tapaa eduskunnan suuren valiokunnan.

Suomalaisministereistä tapahtumaan osallistuvat myös ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo ja maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen. Päättäjien ohella koolla on tutkijoita sekä arkkitehtuurin ja rakentamisen asiantuntijoita.

Into the Woods koostuu avauskeskustelusta ja kolmesta sen jälkeen pidettävästä rinnakkaisesta paneelikeskustelusta. Paneelikeskustelujen teemat ovat “Future of forests”, “Building a carbon neutral Europe with wood” ja “Architecture inspired by nature”. Loppukeskustelussa eri sidosryhmät esittävät näkemyksiään.

Tapahtuman ohjelmaan voi tutustua sen omalla sivustolla, jolla kaikkia keskusteluja voi seurata suorina lähetyksinä. Pääministeri Marinin, komission puheenjohtaja von der Leyenin, pääministeri Kallaksen ja varapääministeri Buschin tiedotustilaisuus lähetetään suorana klo 11.15 alkaen samalla sivustolla. Tapahtuman kieli on englanti.

Into the Woods -tapahtuma on osa Uusi eurooppalainen Bauhaus -aloitetta, jonka tavoitteena on edistää rakennetun ympäristön kestävää kehitystä, osallisuutta ja kauneutta. Bauhausilla viitataan 1920-luvulla Saksassa perustettuun arkkitehtuuri- ja muotoilukouluun. Pohjoismaiden oma Nordic Bauhaus -ohjelma on hyväksytty yhdeksi komission viidestä Bauhaus-ohjelmasta. Pohjoismaiden Bauhaus keskittyy rakennetun ympäristön ilmastovaikutuksiin ja kiertotalouteen.

Into the Woods -tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen kanssa Euroopan komissio, Ruotsi ja Viro.

 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Ismo Ulvila
puh. 050 541 1122
ismo [dot] ulvilaatec [dot] europa [dot] eu (ismo[dot]ulvila[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
18. marraskuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto