Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli23. kesäkuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen: Jalkapalloa, juhannusta ja jäätelöä

Näin Suomi–Belgia-jalkapallo-ottelun jälkeen (Hyvä, Huuhkajat!) monen edustustolaisenkin katse on jo suunnattuna perjantain mittumaariin ja siitä alkavaan kesälomaan. Koska Brysselin koneisto pyörii tietenkin myös heinäkuun täysillä, jää puolet...

Heinäkuu on tärkeä Euroopan unionin kehitystä ajatellen: kuun puolessa välissä komissio esittää yhden historian suurimmista aloitteistaan, EU:n päästövähennystavoitteisiin liittyvän 55-valmiuspaketin ”Fit for 55”, ja kuun lopulla uuden metsästrategian. Komission arvioinnit jäsenmaiden kansallisista elvytysohjelmista etenevät nopeaa vauhtia. Euroopan tulevaisuuskonferenssi ”Conference on the Future of Europe” muotoutuu kansalaiskeskustelujen kantamana. On ollut hienoa seurata kuinka ”CoFE”-tapahtumia alkaa kehkeytyä paikoitellen –ajatukset vahvasta Euroopasta kypsyvät hyvin varmasti myös lomien aikana. Toivottavasti syksyllä kansalaisten Eurooppaa pohtivat aivoriihet raksuttavat täyttä vauhtia ympäri Suomea!

Takanamme on rankka puolentoista vuoden taival, mutta myös onnistumistarina: EU:n yhteinen vastaus koronapandemian nujertamiseksi. EU:n koronastrategia, yhteiset rokotehankinnat ja koronarokotetodistus mahdollistavat meille melkein normaalin kesän.

Kesän, jona voimme katsoa jalkapalloa, juhlia juhannusta ja syödä jäätelöä yhdessä ystäviemme ja läheistemme kanssa, melkein missä vain – asioita, jotka vielä muutama kuukausi sitten tuntuivat kaukaisilta ja saavuttamattomilta. Nautitaan niistä!

Hyvää juhannusta ja turvallista kesälomaa meiltä edustustolaisilta kaikille!

Tiedot

Julkaisupäivä
23. kesäkuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto