Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli19. kesäkuuta 2024Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Avoimia työpaikkoja: Digipalvelusäädöksestä (DSA) vastaavia oikeudellisia asiantuntijoita komission edustustoihin jäsenmaissa

EU careers

Euroopan komission viestintäverkkojen, sisältöjen ja teknologian pääosasto (DG CNECT) etsii digipalvelusäädöksestä (DSA) vastaavia oikeudellisia asiantuntijoita komission edustustoihin jäsenmaissa, myös Suomeen. Valitut 27 asiantuntijaa työskentelevät monialaisissa ryhmissä ja yhteistyössä sekä kansallisten sääntelyviranomaisten että Brysselin tiimin kanssa. Asiantuntijat tekevät yhteistyötä sidosryhmien kanssa, keräävät tietoa ja näyttöä digipalveluasetuksen soveltamisesta ja tukevat komission digipalveluasetuksen nojalla aloittamien tutkimusten selvittämistä. 

Digipalveluasetuksen toimeenpanosta vastaavat komissio ja jäsenmaiden viranomaiset yhdessä. Kansalliset viranomaiset valvovat, että niiden alueella toimivat verkkoalustat ja muut digipalvelut noudattavat digipalveluasetusta ja ottavat vastaan palveluiden käyttäjien valituksia. Komissio on puolestaan ensisijaisesti vastuussa digijättien lisävelvoitteiden, kuten järjestelmäriskien vähentämisen, valvonnasta.

Hakijoilta vaaditaan (tarkempi lista hakuilmoituksessa)

  • soveltuva vähintään kolmevuotinen korkeakoulututkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus tutkinnon suorittamisen jälkeen
  • EU:n digitaalistrategian ja digipalveluasetuksen tuntemusta, mukaan lukien yhteistyömekanismit jäsenmaiden kanssa
  • kykyä viestiä sujuvasti asemamaan kielellä sekä digipalveluasetukseen liittyvien maakohtaisten näkökohtien tuntemusta
  • erinomaisia analyyttisiä taitoja
  • kykyä tehokkaaseen tiimityöhön.

Tehtävä sijoittuu sopimussuhteisten työntekijöiden tehtäväryhmään IV. Sopimus tehdään kolmeksi vuodeksi, ja sitä on mahdollista jatkaa kuuteen vuoteen. Työtehtävä sisältää matkustamista asemamaassa ja Brysseliin. 

Kiinnostuksenilmaisu pyydetään tekemään 16. heinäkuuta 2024 klo 13 Suomen aikaa mennessä hakuilmoituksessa olevien ohjeiden mukaan. 

Hakuilmoitus: https://eu-careers.europa.eu/fi/job-opportunities/legal-and-policy-officer/ac-2024-comm-dsa

Tiedot

Julkaisupäivä
19. kesäkuuta 2024
Laatija
Suomen-edustusto