Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland
Nyhetsartikel18 januari 2023Representationen i Finland

Delta i EU:s näringslivsdelegation som besöker Japan i sommar!

Enjoy it's from Europe

Är du verksam inom den jordbruksbaserade livsmedelssektorn och intresserad av att delta i en EU-näringslivsdelegation som besöker Japan i juli? Titta då hit!

Japan är EU:s femte största exportmarknad för jordbruksbaserade livsmedel och exporten från EU ökar årligen i stadig takt. Med sina 126 miljoner invånare erbjuder detta dynamiska höginkomstland goda affärsmöjligheter för den europeiska jordbruksbaserade livsmedelssektorn, till exempel för ekologiska produkter och produkter med geografiska beteckningar. Avtalet mellan EU och Japan om ett ekonomiskt partnerskap har varit i kraft sedan 2019. Så småningom kommer cirka 85 procent av EU:s jordbruksbaserade livsmedel att få importeras till Japan helt tullfritt.

EU:s jordbrukskommissionär Janusz Wojciechowski kommer att besöka Japan den 2−6 juli tillsammans med en näringslivsdelegation bestående av runt 80 högre företrädare för den europeiska jordbruksbaserade livsmedelsindustrin. Syftet med besöket är att underlätta exporten av jordbruksbaserade livsmedel och drycker från EU till Japan och att öka deras marknadsandel i landet. Programmet är särskilt utformat för europeiska företag, framför allt små och medelstora företag med stor exportpotential, som inte tidigare har deltagit i liknande EU-initiativ och som eventuellt inte ännu är bekanta med den japanska marknaden. Under besöket kommer deltagarna att få ta del av bland annat seminarier och företagsbesök och kunna nätverka.

Besöket kommer att äga rum i Tokyo och eventuellt även i Osaka. Deltagarna står själva för rese- och hotellkostnader, medan hela programmet är kostnadsfritt.

Låter detta intressant? Anmäl då ditt intresse senast den 31 januari!

Vid eventuella frågor kan du skriva till följande mejladress på engelska: REA-AGRI-EVENTS@ec.europa.eu.

Läs mer (på engelska): https://agriculture.ec.europa.eu/news/join-eu-agri-food-business-delegation-japan-2022-12-12_en

 

Översikt

Publiceringsdatum
18 januari 2023
Upphovsman
Representationen i Finland