Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli18. tammikuuta 2023Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Tule mukaan kesällä Japanissa vierailevaan EU:n elintarvikealan yritysvaltuuskuntaan

Enjoy it's from Europe

Toimitko maatalouselintarvikkeiden alalla, ja oletko kiinnostunut osallistumaan EU:n elintarvikealan yritysvaltuuskuntaan, joka vierailee Japanissa heinäkuussa? Japani on EU:n viidenneksi suurin maatalouselintarvikkeiden vientimarkkina-alue, ja vienti EU:sta Japaniin on jatkuvassa kasvussa. Tämä väkiluvultaan 126-miljoonainen korkean tulotason maa tarjoaa hyviä liiketoimintamahdollisuuksia Euroopan elintarviketeollisuudelle muun muassa luomutuotteiden ja maantieteellisellä merkinnällä varustettujen tuotteiden osalta. EU:n ja Japanin talouskumppanuussopimus on ollut voimassa vuodesta 2019. Ajan mittaan noin 85 prosenttia EU:n maatalouselintarvikkeista voidaan viedä Japaniin kokonaan ilman tulleja.

EU:n maatalouskomissaari Janusz Wojciechowski vierailee Japanissa 2.–6. heinäkuuta yhdessä yritysvaltuuskunnan kanssa, joka koostuu noin 80:stä Euroopan maatalous- ja elintarvikealan korkean tason edustajasta. Vierailun tarkoituksena on helpottaa maatalouselintarvikkeiden ja juomien vientiä EU:sta Japaniin ja lisätä niiden markkinaosuutta maassa. Ohjelma on suunnattu eurooppalaisille yrityksille, jotka eivät ole aiemmin osallistuneet vastaaviin EU-hankkeisiin eivätkä ehkä vielä tunne Japanin markkinoita – etenkin pk-yrityksille, joilla on suuri vientipotentiaali. Vierailun aikana osallistujat voivat osallistua muun muassa seminaareihin ja yritysvierailuille sekä verkostoitua.

Vierailukohteet ovat Tokiossa ja mahdollisesti myös Osakassa. Osallistujat vastaavat itse matka- ja hotellikuluista, mutta koko ohjelma on maksuton.

Kuulostaako mielenkiintoiselta? Ilmoita kiinnostuksestasi 31. tammikuuta mennessä.

Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita englanniksi seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: REA-AGRI-EVENTSatec [dot] europa [dot] eu (REA-AGRI-EVENTS[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Lue lisää: https://agriculture.ec.europa.eu/news/join-eu-agri-food-business-delegation-japan-2022-12-12_en

Tiedot

Julkaisupäivä
18. tammikuuta 2023
Laatija
Suomen-edustusto