Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel12 maj 2022Representationen i Finland

Poddtips: Representationens språkliga handläggare talar om europeiska språk i den finlandssvenska språkpodden ”Näst sista ordet”

Minna Holmberg

Är du intresserad av språk och vill veta mer om den språkliga mångfalden i EU? Vet du vilket det minsta EU-språket är, sett till antal modersmålstalare? Visste du att samma språk är det enda semitiska språket bland de officiella EU-språken – och det enda semitiska språk i världen som skrivs med det latinska alfabetet? På tal om officiella EU-språk och alfabet: hur blir ett nytt språk officiellt EU-språk och hur många olika alfabet finns det egentligen i EU?

Detta och mycket mer får du veta när du lyssnar på det senaste avsnittet (den 8 maj) av Yles finlandssvenska språkpodd ”Näst sista ordet”, där Minna Holmberg, representationens språkliga handläggare på svenska, var gäst med anledning av Europadagen den 9 maj. Du får också veta mer om hur finlandssvenskan beaktas i översättningar på EU-kommissionens svenska språkavdelning och andra intressanta fakta om finlandssvenskan i ett europeiskt perspektiv. Dessutom kan du testa om du känner igen de fem europeiska språk som Minna Holmberg hade med sig smakprov på!

Lyssna på poddavsnittet från den 8 maj här: https://arenan.yle.fi/audio/1-62087835

 

Översikt

Publiceringsdatum
12 maj 2022
Upphovsman
Representationen i Finland