Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli6. marraskuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Sinustako EU-kääntäjä?

EU-komissio hakee CAST-tietokantaan kääntäjiä, jotka ovat kiinnostuneita mahdollisista määräaikaisista työsuhteista suomen käännösosastolla. Odotamme kiinnostuneilta seuraavia asioita:- äidinkielenä suomi- hyvä kielitaito englannin kielessä ja...

  Tehtävään on jatkuva haku.

  Suomen käännösosasto:

  Suomen käännösosasto kääntää EU-lainsäädäntöä, tiedotusmateriaalia ja monenlaisia muita asiakirjoja suomeksi. Työssä käytämme nykyaikaisia käännöstyökaluja. Meillä on mukava työyhteisö, joka ottaa uudet tulijat hyvin vastaan ja perehdyttää työhön.

  Sopimussuhteisena kääntäjänä käännät tekstejä suomeksi. Lähtökielenä on useimmiten englanti. Lisäksi tarkastat kollegoiden ja freelance-kääntäjien kääntämiä tekstejä. Pääset myös tekemään termityötä, esimerkiksi luomaan termitietokantoja, sekä osallistumaan IT-työkalujemme kehittämiseen ja testaamiseen.

  Hakuohjeet:

  • Rekrytointiprosessi tapahtuu EU:n henkilöstövalintatoimiston EPSOn web-portaalissa. Kääntäjähaku löytyy viitenumerolla EPSO/CAST/P/22/2019.
  • Luo ensiksi itsellesi EPSO-tili täällä.
  • Kun tili on luotu, hakemuksen tekeminen jatkuu täällä: EPSO/CAST/P/22/2019. Lue hakuilmoitus ja klikkaa sen jälkeen kohtaa ”Tee hakemus”.
  • Seuraavaksi pääset täydentämään profiiliasi.
  • Otamme sähköpostitse yhteyttä tarpeitamme parhaiten vastaaviin hakijoihin, ja pyydämme heitä varaamaan testiajan lähimmästä EPSOn testikeskuksesta (esim. Helsingissä); testikeskusten luettelo löytyy hakulomakkeesta.
  • Voit itse valita sinulle parhaiten sopivan testipäivän. Lisätietoa testeistä on EPSOn sivustolla.
  • Jos pääset läpi testistä, voit saada kutsun haastatteluun ja käännöskokeeseen, jotka järjestetään lähimmässä komission edustustossa (esim. Helsingissä) tai muussa toimitilassa. Valitettavasti emme voi korvata matkakustannuksia.
  • Jos saat työtarjouksen haastattelun ja käännöskokeen jälkeen, sinut kutsutaan lääkärintarkastukseen Brysseliin tai Luxemburgiin. Samalla pääset vierailemaan tulevalla työpaikallasi. Komissio korvaa tämän matkan kustannuksia.
  • Työsopimus tehdään ensiksi kolmeksi vuodeksi. Sitä voidaan jatkaa niin, että kokonaiskesto on enintään kuusi vuotta.

  Lisätietoja työsuhteesta:

  Kyse on kokopäivätoimesta eli työaika on 40 tuntia viikossa. Toimipaikka on Brysselissä tai Luxemburgissa. Lisätietoja palkkauksesta on EPSOn sivustolla (ks. tehtäväryhmä IV). Palkkaluokka riippuu työkokemuksen määrästä. Vuosilomapäiviä on vähintään 24, ja niiden määrä riippuu mm. työntekijän iästä.

  Lisätietoa EU-urasta

  Lisäkysymyksiin vastaavat suomen käännösyksiköiden päälliköt Anne Arosuo Brysselissä (anne [dot] arosuoatec [dot] europa [dot] eu (anne[dot]arosuo[at]ec[dot]europa[dot]eu)) ja Kati Niemi Luxemburgissa (kati [dot] niemiatec [dot] europa [dot] eu (kati[dot]niemi[at]ec[dot]europa[dot]eu)).

  Tiedot

  Julkaisupäivä
  6. marraskuuta 2020
  Laatija
  Suomen-edustusto