Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland
Nyhetsartikel25 november 2022Representationen i Finland

Finländska Salla Saastamoinen utnämns till ny biträdande generaldirektör för EU-kommissionens gemensamma forskningscentrum

Salla Saastamoinen

EU-kommissionen utnämner finländska Salla Saastamoinen till ny biträdande generaldirektör för det gemensamma forskningscentrumet (JRC). JRC är kommissionens forsknings- och kunskapstjänst som tillhandahåller vetenskapliga råd och vetenskapligt stöd för EU:s politik.

Salla Saastamoinen har arbetat på EU-kommissionen i 25 år, varav 21 år vid generaldirektoratet för rättsliga frågor och konsumentfrågor (GD JUST), där hon har varit tillförordnad generaldirektör. Vid GD JUST är hon för närvarande direktör för civilrätt och handelsrätt och har tidigare varit direktör för direktoratet för jämställdhet. Innan hon inledde sin EU-karriär 1996 var hon partner i en advokatbyrå specialiserad på bolagsrätt, forskare och författare till flera böcker om miljörätt och EU-rätt.

I sin nya roll som biträdande generaldirektör för JRC kommer Salla Saastamoinen att ha stor nytta av sin tidigare yrkeserfarenhet när det kommer till att se till att centrets vetenskapliga och tekniska arbete stöder EU:s beslutsfattande på bästa sätt. Dessutom är hon en stark ledare med goda färdigheter att koordinera och kommunicera samt med stor erfarenhet av rättsliga och internationella förhandlingar.

Datumet för ikraftträdandet av Salla Saastamoinens utnämning kommer att fastslås senare.

Översikt

Publiceringsdatum
25 november 2022
Upphovsman
Representationen i Finland