Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli25. marraskuuta 2022Suomen-edustusto

Salla Saastamoisesta Euroopan komission yhteisen tutkimuskeskuksen uusi varapääjohtaja

Salla Saastamoinen

Euroopan komissio on päättänyt nimittää suomalaisen Salla Saastamoisen yhteisen tutkimuskeskuksen (JRC) uudeksi varapääjohtajaksi. Yhteinen tutkimuskeskus on komission tiede- ja tietopalvelu, joka tarjoaa tieteellistä neuvontaa ja tukea EU:n toimintapolitiikoille.

Salla Saastamoinen on työskennellyt Euroopan komissiossa 25 vuotta, muun muassa 21 vuotta oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosastossa (JUST), jossa hän on toiminut vt. pääjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii oikeus- ja kuluttaja-asioiden pääosastossa siviili- ja kauppaoikeudesta vastaavana johtajana, ja tätä ennen hän toimi yhdenvertaisuudesta vastaavana johtajana. Ennen siirtymistään Euroopan komission palvelukseen vuonna 1996 hän toimi osakkaana yhtiöoikeuteen erikoistuneessa asianajotoimistossa sekä tutkijana. Hän on myös kirjoittanut useita ympäristö- ja EU-oikeutta käsitteleviä teoksia.

Uudessa tehtävässään yhteisen tutkimuskeskuksen varapääjohtajana Salla Saastamoiselle on hyötyä hänen aiemmasta ammattikokemuksestaan erityisesti sen määrittelemisessä, miten yhteisen tutkimuskeskuksen tieteellinen ja tekninen työ tukee parhaiten EU:n päätöksentekoa. Saastamoinen on vahva johtaja, jolla on hyvät koordinointi- ja viestintätaidot sekä laaja kokemus kansainvälisistä neuvotteluista samoin kuin lainsäädäntöneuvotteluista.

Salla Saastamoisen nimityksen voimaantulopäivä vahvistetaan myöhemmin.

Tiedot

Julkaisupäivä
25. marraskuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto