Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel19 maj 2022Representationen i Finland

Delta i Utbildningsstyrelsens tävling ”Europaåret för ungdomar Awards – Finlands bästa engagerare”!

Euroopan nuorisovuoden Awards – Suomen parhaat osallistajat
Copyright GettyImages

Har du eller din organisation eller förening tagit fram en modell för att involvera unga? Det kan handla om en rad olika sektorer och områden, såsom till exempel det lokala beslutsfattandet, planering eller administration i skolor, kamratstödsverksamhet eller frivilligt projektarbete. Då ska du delta i Utbildningsstyrelsens tävling ”Europaåret för ungdomar Awards – Finlands bästa engagerare”!

Tävlingen är en del av Europaåret för ungdomar i Finland. Syftet är att lyfta fram det kunnande som finns i Finland inom ungdomssektorn och överlag när det gäller att involvera unga samt att uppmuntra aktörer att utveckla nya och innovativa modeller för att involvera unga. Tävlingen är öppen för både organiserade aktörer och grupper samt fria aktörer, liksom för förslag och deltagandemodeller från olika sektorer.

De 10 bästa tävlingsförslagen kommer att väljas till final i slutet av november. En publikation kommer att sammanställas av de tio finalistmodellerna. Representanter för alla finalistbidrag kommer att bjudas på en studieresa till Bryssel eller Strasbourg under år 2023. Den slutliga vinnaren kommer att tillkännages på en prisgala i januari 2023. Den vinnande modellen kommer att presenteras vid ett möte med europeiska samordnare och berörda parter för Europaåret för ungdomar.

Läs mer om tävlingsregler, utvärderingskriterier och övriga instruktioner i länken nedan. Sista dag att lämna in ett tävlingsbidrag (på svenska, finska eller engelska) är den 15 november.

Läs mer: https://www.oph.fi/sv/europaaret-ungdomar-awards-finlands-basta-engagerare

 

Översikt

Publiceringsdatum
19 maj 2022
Upphovsman
Representationen i Finland