Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli10. maaliskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Lupaavia tuloksia komission innovaatiotuesta koronapandemian torjuntaan

Komissio on viimeisen vuoden aikana investoinut Euroopan innovaationeuvoston pilottirahoituksena ja Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin kautta 226 miljoonaa euroa tukeakseen innovatiivisia startup-yrityksiä, pk-yrityksiä ja yksittäisiä...

Koronaviruspandemia on luonut ennennäkemättömiä haasteita, joiden ratkaisemiseksi tarvitaan innovatiivisia ideoita ”, totesi innovoinnista vastaava komissaari Mariya Gabriel. ” Euroopan innovaationeuvoston ja Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin kautta innovatiivisiin startup-yrityksiin ja projekteihin suunnattu nopea investointirahoitus on aukaissut tietä läpimurtoideoille kriisin ratkaisemiseksi ja elpymisen vauhdittamiseksi Euroopassa ja koko maailmassa.

Euroopan innovaationeuvosto

EU osoitti vuoden 2020 puolivälissä Euroopan innovaationeuvoston pikarahoituksena 166 miljoonaa euroa 36 startup-yritykselle ja pk-yritykselle innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseen pandemian torjumiseksi. Summaan sisältyvät uuden EIC-rahaston (Euroopan innovaationeuvoston rahaston) kautta tehtävät pääomasijoitukset. Yksi rahoitusta saaneista yrityksistä on suomalainen Sooma Oy.

Euroopan innovaationeuvosto myös koordinoi #EUvsVirus Hackathon -tapahtumaa, joka toi yhteen yli 30 000 osallistujaa. Mukana oli kansalaisyhteiskunnan edustajia, innovoijia, kumppaneita ja investoijia kaikkialta Euroopasta. Työn tuloksena on kehitetty 120 koronaviruksen torjuntaan liittyvää innovatiivista ratkaisua.

Euroopan innovaationeuvosto lupasi yhdessä Euroopan investointipankin (EIP) kanssa noin 400 miljoonan euron lisärahoituksen covid-19-toimiin InnovFin Infectious Diseases ‑rahoitusvälineen kautta. Tästä määrästä lähes 200 miljoonaa euroa on jo otettu käyttöön.

Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti

EU myönsi Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutin kriisinhallintahankkeen kautta 60 miljoonaa euroa 62 innovatiiviseen projektiin ja 145 startup-, scaleup- ja pk-yritykselle.

Investoinneilla tuettiin konkreettisesti terveyden, ilmastonmuutoksen, digitalisaation, elintarvikkeiden, kestävän energian, kaupunkiliikenteen, valmistuksen ja raaka-aineiden aloilla työskenteleviä innovoijia ja yrityksiä.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/info/news/coronavirus-eu-support-innovators-yields-promising-results-one-year-2021-mar-10_fi

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
10. maaliskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto