Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli20. syyskuuta 2023Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Lukioiden kieltenopettajille tiedoksi – nyt on taas aika ilmoittaa oma koulu mukaan Euroopan komission Juvenes Translatores -kilpailuun!

Juvenes Translatores 2023

Euroopan komission käännöstoimen pääosasto järjestää vuosittain nuorille suunnatun Juvenes Translatores -käännöskilpailun. Tänä vuonna kilpailu on tarkoitettu vuonna 2006 syntyneille opiskelijoille. Lue lisää kilpailusta ja ilmoittautumisohjeista ohjeista täältä. Kannattaa seurata myös Juvenes Translatores -kilpailun Facebook-sivua, jos ilmoitat koulusi mukaan tai suunnittelet ilmoittautumista.

Ilmoittautumisaika päättyy 16. lokakuuta. Itse kilpailu järjestetään samaan aikaan kaikissa osallistuvissa kouluissa eri puolilla EU:ta – 23. marraskuuta klo 11.00–13.00 Suomen aikaa. Kustakin maasta valittavien koulujen määrä on sama kuin kyseisen maan paikkaluku Euroopan parlamentissa. Suomesta kilpailuun voi siis osallistua 14 koulua. Jos mukaan ilmoittautuu Suomesta enemmän kuin 14 koulua, kilpailuun osallistuvat koulut valitaan arvonnalla. Saat tietää lokakuun lopussa, onko koulusi valittujen joukossa. Jos koulusi pääsee mukaan kilpailuun, se voi nimetä kilpailuun osallistujiksi 2–5 opiskelijaa. He voivat kääntää kilpailussa mistä tahansa EU:n 24 virallisesta kielestä mihin tahansa toiseen EU:n viralliseen kieleen.

Kilpailu on helppo järjestää, ja se on hieno tapa tuoda esiin tietoa sekä kieltenopetuksesta että kääntämisestä. Kustakin EU-maasta valitaan yksi voittaja helmikuussa 2024. Voittaja pääsee matkustamaan palkintotilaisuuteen Brysseliin opettajansa ja yhden vanhempansa tai huoltajansa kanssa keväällä 2024.

Tiedot

Julkaisupäivä
20. syyskuuta 2023
Laatija
Suomen-edustusto