Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli6. toukokuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Koronavirus: Hoitokeinoja koskeva EU:n strategia

Euroopan komissio täydentää tänään EU:n rokotestrategiaa covid-19-taudin hoitokeinoja koskevalla strategialla. Strategialla tuetaan kipeästi kaivattujen covid-19-hoitokeinojen kehittämistä ja saatavuutta, pitkäkestoisen covid-19-taudin hoitokeinot...

Strategia on osa Euroopan terveysunionia, jossa kaikki EU-maat valmistautuvat ja reagoivat yhdessä terveyskriiseihin ja varmistavat kohtuuhintaisten ja innovatiivisten lääkintätarvikkeiden saatavuuden, mukaan lukien covid-19-taudin hoitokeinot.

Strategiassa esitetään selkeitä toimia ja tavoitteita, joita ovat esimerkiksi kolmen uuden covid-19-hoitokeinon hyväksyminen lokakuuhun 2021 mennessä ja mahdollisesti vielä kahden muun hoitokeinon hyväksyminen vuoden loppuun mennessä.

Komissio kokoaa kymmenen mahdollisen covid-19-hoitokeinon valikoiman ja yksilöi niistä viisi lupaavinta kesäkuuhun 2021 mennessä. Se järjestää verkostoitumistapahtuman lääketeollisuuden toimijoille riittävän tuotantokapasiteetin ja nopean valmistuksen varmistamiseksi. Uusia hyväksyntiä, jatkuvia arviointeja ja yhteishankintasopimuksia tehdään ennen vuoden loppua.

Lisätietoa, ml. käytännön toimet, laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_21_2201

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
puh. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
6. toukokuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto