Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli22. kesäkuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Koronaviruksen torjuntaan lisää varoja 27. kesäkuuta järjestettävällä tapahtumalla ja konsertilla

Komission ja Global Citizen -järjestön varainkeruukampanja huipentuu lauantaina 27. kesäkuuta järjestettävään maailmanlaajuiseen varainkeruutapahtumaan ja konserttiin. Konsertin esiintyjät on nyt julkistettu.

Komissio ja Global Citizen -järjestö käynnistivät 28. toukokuuta Global Goal: Unite For Our Future -kampanjan, joka huipentuu lauantaina 27. kesäkuuta järjestettävään maailmanlaajuiseen varainkeruutapahtumaan ja konserttiin.

Tavoitteena on saada liikkeelle lisärahoitusta koronavirusrokotteiden, -testien ja -hoitojen kehittämiseen ja käyttöönottoon.

Global Goal: Unite for our Future -konsertti järjestetään lauantai-iltana, ja sen juontajana toimii näyttelijä Dwayne Johnson. Konsertissa esiintyvät muun muassa Shakira, Coldplay, Usher, Jennifer Hudson, Miley Cyrus, Justin Bieber ja Quavo, J Balvin, Chloe x Halle, Yemi Alade ja Christine and the Queens.

Konserttia on juontamassa myös komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen, ja lisäksi mukana ovat Chris Rock, Hugh Jackman, Kerry Washington, Charlize Theron, Forest Whitaker, David Beckham, Salma Hayek Pinault, Billy Porter, Diane Kruger, Antoni Porowski, Ken Jeong, Nikolaj Coster-Waldau ja Olivia Colman.

Varainkeruukampanjan päätöstapahtuma alkaa klo 16 Suomen aikaa. Sen puheenjohtajana toimii komission puheenjohtaja von der Leyen, ja mukana on myös valtionpäämiehiä, artisteja ja mielipidevaikuttajia.

Paneelikeskusteluihin ja haastatteluihin osallistuvat muun muassa Nikolaj Coster-Waldau, Miley Cyrus, Angelique Kidjo ja Ken Jeong sekä Melinda Gates, Vin Gupta, NAACP:n johtaja Derrick Johnson, Eddie Ndopu, Ngozi Okonjo-Iweala, Kate Upton ja Justin Verlander.

Konserttia voi seurata eri puolilla maailmaa. Euroopassa sen lähettävät ARD, Canal+ ja RTVE. Se on nähtävissä myös komission audiovisuaaliportaalissa ja sosiaalisen median tileillä Facebookissa, Twitterissä ja YouTubessa.

Varainkeruutapahtuma lähetetään suoratoistona Global Goal Unite -verkkosivustolla ja sosiaalisessa mediassa.

Varainkeruukampanjan verkkosivusto löytyy osoitteesta europa.eu/Global-Response.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_1129

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
22. kesäkuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto