Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel6 juli 2020Representationen i Finland

Kommissionen och Europeiska investeringsbanken ger finansieringsstöd till vaccinföretaget CureVac

EU-kommissionen och Europeiska investeringsbanken ger vaccinföretaget CureVac ett finansieringsstöd på 75 miljoner euro för vaccinutveckling och utvidgning av produktionen. Företaget håller på att utveckla ett vaccin mot coronaviruset.

Europeiska investeringsbanken (EIB) beviljar ett lån på 75 miljoner euro till vaccinföretaget CureVac för omfattande vaccinutveckling och vaccinproduktion. Företaget håller just nu på att utveckla coronavirusvaccinet CvnCoV.

EIB-lånet kommer också att stödja uppförandet av CureVacs fjärde produktionsanläggning i Tübingen i Tyskland. Anläggningen kommer att användas till produktion av budbärar-RNA-molekyler (mRNA) som används i företagets vaccinteknik.

Finansieringsstödet kommer att betalas ut i tre delar på 25 miljoner euro vardera i enlighet med kriterier som gäller vilka framsteg som gjorts.

Stödet är en del av finansieringsprogrammet InnovFin Infectious Diseases mot smittsamma sjukdomar och förvaltas av EU-kommissionen och EIB-gruppen. Programmet ingår i ramprogrammet Horisont 2020 för forskning och innovation (2014–2020).

EIB har redan beviljat finansieringsstöd till 13 företag via finansieringsprogrammet InnovFin Infectious Diseases för utveckling av behandlingar, vacciner och diagnostik mot olika smittsamma sjukdomar, särskilt coronaviruset. Det beviljade finansieringsstödet uppgår till totalt 316 miljoner euro.

Läs mer i det utförligare pressmeddelandet:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/ip_20_1238

Europeiska kommissionens representation i Finland

Informationschef
Pia Siitonen
tfn (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
fornamn [dot] efternamnatec [dot] europa [dot] eu (fornamn[dot]efternamn[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Informatör
Nina Hotti
tfn (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
fornamn [dot] efternamnatec [dot] europa [dot] eu (fornamn[dot]efternamn[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Följ oss på Twitter @eukomissio

Översikt

Publiceringsdatum
6 juli 2020
Upphovsman
Representationen i Finland