Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel30 juni 2021Representationen i Finland

Komissio tarkistaa EU:n tuoteturvallisuus- ja kuluttajaluottosääntöjä

Euroopan komissio on tänään ehdottanut muutoksia kahteen EU:n sääntökokonaisuuteen parantaakseen kuluttajaoikeuksia. Komissio vahvistaa EU:n kuluttajia suojaavaa turvaverkkoa esimerkiksi varmistamalla, että vaaralliset tuotteet vedetään pois...

Verkko-ostokset ovat lisääntyneet tasaisesti kuluneiden 20 vuoden aikana, ja vuonna 2020 verkosta ostavien kuluttajien osuus oli jo 71 prosenttia. Usein ostokset olivat uuden teknologian tuotteita.

Yleistä tuoteturvallisuutta koskevalla lainsäädäntömuutoksella puututaan uuden teknologian tuotteisiin liittyviin riskeihin, kuten kyberturvallisuusriskeihin, sekä verkko-ostamisen riskeihin. Käyttöön otetaan tuoteturvallisuussääntöjä verkon kauppapaikkoja varten.

Muutoksella varmistetaan, että kaikki verkon kauppapaikkojen ja perinteisten kauppojen kautta EU:n kuluttajille myytävät tuotteet ovat turvallisia, riippumatta siitä, ovatko ne peräisin EU:sta tai sen ulkopuolelta. Kauppojen on varmistettava, etteivät vaaralliset tuotteet päädy kuluttajille.

Kuluttajaluottosääntöjen tarkistuksen mukaan luottoihin liittyvät tiedot on esitettävä selkeästi ja digilaitteilla helposti luettavassa muodossa, jotta kuluttajat ymmärtävät, mihin he ovat sitoutumassa.

Säädösmuutoksella parannetaan myös sääntöjä, joilla arvioidaan kuluttajien luottokelpoisuutta. Tarkoituksena on välttää ylivelkaantumista. Lisäksi jäsenmaita pyydetään edistämään talousvalistusta ja huolehtimaan siitä, että kuluttajien saatavilla on velkaneuvontaa.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_21_3242

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
puh. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Översikt

Publiceringsdatum
30 juni 2021
Upphovsman
Representationen i Finland