Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli29. marraskuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Komissio hakee datatieteen, algoritmisen suunnittelun, algoritmisen auditoinnin sekä niihin läheisesti liittyvien alojen asiantuntijoita

EU careers

Onko sinulla vankkaa kokemusta datatieteestä, algoritmisesta suunnittelusta tai auditoinnista tai muilta niihin läheisesti liittyviltä aloilta? Uudessa EU:n algoritmikeskuksessa (ECAT) voi olla sinulle työpaikka!

EU:n digipalvelusäädös, jossa vahvistetaan turvallisempaa ja vastuullisempaa verkkoympäristöä koskevat EU:n säännöt, tuli voimaan 16. marraskuuta 2022. Jotta uudet säännöt voitaisiin panna täytäntöön parhaalla mahdollisella teknisellä ja tieteellisellä asiantuntemuksella, Euroopan komission Yhteinen tutkimuskeskus (JRC) on perustamassa uutta EU:n algoritmikeskusta ja rekrytoi nyt alan parhaita asiantuntijoita.

ECAT:n päätoimipaikka on Sevillassa (Espanjassa), mutta sen henkilöstöä on myös Brysselissä (Belgiassa) ja Isprassa (Italiassa). Keskuksen odotetaan olevan täysin toimintavalmis huhtikuun 2023 loppuun mennessä. Tavoitteena on, että keskuksesta tulee digipalvelusäädökseen liittyvien kysymysten kansainvälisen tutkimuksen keskipiste.

Digipalvelusäädöksessä kehotetaan lisäämään erittäin suurten verkkoalustojen ja hakukoneiden käyttämien algoritmijärjestelmien valvontaa. Algoritmikeskus muun muassa arvioi, ovatko algoritmijärjestelmät linjassa säädöksen mukaisten riskinhallintavelvoitteiden kanssa.

JRC rekrytoi perusteilla olevaan EU:n algoritmikeskukseen datatieteen, algoritmisen suunnittelun, algoritmisen auditoinnin sekä niihin läheisesti liittyvien alojen asiantuntijoita. Hakuaika päättyy 9. tammikuuta 2023.

Lue lisää: https://algorithmic-transparency.ec.europa.eu/work-ecat_en

Tiedot

Julkaisupäivä
29. marraskuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto