Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel15 juni 2020Representationen i Finland

Kommissionen lanserar webbplats som ska underlätta säkert resande

I dag lanserar kommissionen Re-open EU, en webbplattform som innehåller information om en nystart av resandet och turismen på ett säkert sätt runt om i Europa. På plattformen kommer man att samla information i realtid om gränser, möjliga...

I dag lanserar kommissionen Re-open EU, en webbplattform som innehåller information om en nystart av resandet och turismen på ett säkert sätt runt om i Europa och bland annat om EU-ländernas gränsrutiner.

Re-open EU är en del av kommissionens turism- och transportpaket från den 13 maj 2020 som har till syfte att återupprätta förtroendet hos resenärer och hjälpa den europeiska turismen att återgå till en normal situation på ett säkert sätt.

Den nya webbplattformen finns också tillgänglig i en mobilanpassad version (webbapp).

Thierry Breton, kommissionär med ansvar för inre marknaden, berättade att den nya webbplatsen kommer att underlätta resande och turism. – Efter flera veckor med isoleringsåtgärder öppnas EU:s inre gränser igen, säger Thierry Breton. Webbplatsen Re-open EU som vi lanserar i dag kommer att ge resenärer enkel tillgång till information så att de tryggt kan planera och känna sig säkra under sin resa. På Re-open EU kommer det också att finnas tips på innovativa lösningar till restaurang- och hotellägare, och till städer runt om i EU.

På plattformen finns det en interaktiv karta med landsspecifik information, uppdateringar och råd för varje EU-land. Re-open EU finns på de 24 officiella EU-språken.

Plattformen innehåller även information om system med stödvouchrar som gör det möjligt för konsumenter att stödja sina favorithotell eller favoritrestauranger. Stödvouchrar gör att företag kan förbättra kassaflödet, och tillhandahålla tjänsterna senare. Det belopp som betalas av kunden går direkt till tjänsteleverantören.

Med Re-open EU hoppas kommissionen kunna sammanlänka de deltagande företagen med intresserade konsumenter, speciellt vid utlandsresor.

Genom Re-open EU sprider kommissionen också information om turisterbjudanden i olika EU-länder och om EU-initiativ som t.ex. Europeiska huvudstäder för smart turism, Framstående europeiska resmål (Eden) och Europeisk kulturhuvudstad.

Läs mer i det utförligare pressmeddelandet:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/sv/ip_20_1045

Europeiska kommissionens representation i Finland

Informationschef
Pia Siitonen
tfn (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
fornamn [dot] efternamnatec [dot] europa [dot] eu (fornamn[dot]efternamn[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Informatör
Nina Hotti
tfn (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
fornamn [dot] efternamnatec [dot] europa [dot] eu (fornamn[dot]efternamn[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Följ oss på Twitter @eukomissio

Översikt

Publiceringsdatum
15 juni 2020
Upphovsman
Representationen i Finland