Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel27 april 2022Representationen i Finland

Europaåret för ungdomar firas i år!

Nuoret puistossa

Visste du att 2022 har utsetts till Europaåret för ungdomar? Under året lyfts de ungas betydelse för en grönare, mer delaktig och digitalare framtid fram, liksom deras betydelse för att främja fred och de europeiska värderingarna.

Under årets lopp får de unga många olika möjligheter att vidga sina vyer, dela med sig av sina synpunkter, delta i olika typer av aktiviteter och vara med och påverka både i Finland och runtom i Europa.

Europaåret för ungdomar uppmärksammas i Europas alla hörn. I Finland lanseras året på Europadagen den 9 maj, då Utbildningsstyrelsen ordnar en paneldiskussion (på finska) i Helsingfors centrumbibliotek Ode på ämnet ”Unga, värderingar och EU – vad betyder det för oss att vara européer?”. Paneldiskussionen kan ses på nätet på www.eurooppapaiva.fi

Under Europaåret för ungdomar utlovas många olika aktiviteter och evenemang som unga kan delta i med låg tröskel. Du kan läsa mer om vad som erbjuds på webbplatsen www.oph.fi/fi/euroopan-nuorison-teemavuosi och genom att följa hashtaggen @euroopan_nuorison_teemavuosi på Instagram.

Torsdagen den 12 maj kl. 15.00−16.00 anordnar Utbildningsstyrelsen en online-träff för berörda parter. Där berättar vi mer om vilka möjligheter som erbjuds under Europaåret för ungdomar. Anmäl dig genom att mejla till: EYY2022Finlandatoph [dot] fi (EYY2022Finland[at]oph[dot]fi).

#EuropeanYearOfYouth #EYY2022

Översikt

Publiceringsdatum
27 april 2022
Upphovsman
Representationen i Finland