Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli3. elokuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Hae harjoitteluun Euroopan komissioon mitä moninaisimpiin tehtäviin ajalle 1.3.-31.7.2022!

Yleisharjoittelussa on tarjolla paikkoja komission pääosastoilla sekä EU:n virastoissa esimerkiksi lainsäädännön, eri politiikkojen ja henkilöstöhallinnon parissa. Työtehtäviin voi kuulua esimerkiksi tapaamisten valmistelua ja niihin osallistumista...

Erikseen haetaan kääntäjäharjoittelijoita. Hakijan on jo hakuvaiheessa päätettävä kumpaan harjoitteluun hakee. Kääntäjäntehtäviin haetaan harjoittelijoita, jotka kääntävät komission ammattikääntäjien opastuksella erityyppisiä tekstejä äidinkielelleen vähintään kahdesta EU-kielestä (joista yhden on oltava englanti, ranska tai saksa). Erityisesti englannin kielen vankka osaaminen on tärkeää. Erinomainen äidinkielen taito on kääntäjäntehtävissä ehdoton edellytys.

Harjoittelijoille maksetaan 1 229,32 euron kuukausittainen stipendi. Myös matkakustannuksista saa korvausta. Harjoitteluun voivat hakea alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet. Hakemiseen ei ole ikärajaa. Harjoittelijaksi ei kuitenkaan voida ottaa henkilöä, joka on aiemmin toiminut harjoittelijana jossakin EU:n toimielimessä tai virastossa yli kuuden viikon ajan. Haku ensi keväänä alkavaan harjoitteluun on auki 31.8. (klo 12 Brysselin aikaa) saakka.

Lisätietoa ja hakuohjeet molempiin harjoitteluihin täällä.

Tiedot

Julkaisupäivä
3. elokuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto