Gå direkt till innehållet
Europeiska kommissionens logotyp
svenska
Representationen i Finland
Nyhetsartikel10 maj 2023Representationen i Finland

Undervisningsmaterial om EU för 7–9-åringar – följ med eldflugan Yooki på äventyr!

EU:ta koskevaa opetusmateriaalia 7–9-vuotiaille – lähde seikkailulle Yookin kanssa!
Euroopan unioni

Rådet har tagit fram en ny serie kostnadsfritt utbildningsmaterial som är tänkt att användas i klassrummet av lärare på lågstadiet.

Materialet bygger på berättelsen om den unga eldflugan Yookis äventyr, och är utformat för att lära barn i åldrarna 7–9 år grundläggande fakta om EU. Det innehåller också en rad roliga aktiviteter där eleverna får möjlighet att utforska begrepp som fred, kompromiss och konfliktlösning och veta mer om ministerrådet och Europeiska rådet.

Paketet omfattar även en serie kompletterande produkter där följande delar ingår:

  • En berättelse – ”Yooki och skogsunionen” – som tar bilder och metaforer till hjälp för att berätta om hur det gick till när EU bildades.
  • En övningsbok – ”Lär dig med Yooki” – som förklarar de fakta och händelser som döljer sig bakom metaforerna i berättelsen och förmedlar kunskap på ett lekfullt sätt.
  • En karta över EU som eleverna kan använda när de gör övningarna i övningsboken.
  • En digital lärarhandledning som hjälper lärarna att se till att eleverna uppnår fastställda lärandemål.

Bekanta dig med undervisningsmaterialet på svenska här: https://www.consilium.europa.eu/sv/documents-publications/educational-resources-teach-learn-play/teaching-and-learning-for-primary-education/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=2023-05-01-yooki-OPmailing

 

Översikt

Publiceringsdatum
10 maj 2023
Upphovsman
Representationen i Finland