Skip to main content
Europeiska kommissionens logotyp
Representationen i Finland
Nyhetsartikel12 januari 2023Representationen i Finland

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och kommissionskollegiet besöker Sverige för invigningen av det svenska rådsordförandeskapet i EU

Ruotsin EU-puheenjohtajakausi

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen och kommissionskollegiet är i Sverige torsdagen den 12 januari och fredagen den 13 januari för att delta i invigningen av det svenska rådsordförandeskapet i EU. Besöket inleds i Jukkasjärvi, där de välkomnas av Sveriges statsminister Ulf Kristersson.

Fredagen den 13 januari kommer EU-kommissionens ordförande och övriga kommissionärer att bege sig till Esrange Space Center i närheten av Kiruna. Där deltar de i invigningen av den första rymdhamnen för uppskjutning av rymdfarkoster från EU:s fastland och ordförande Ursula von der Leyen håller ett kort anförande.

Under besöket i Sverige kommer EU-kommissionens ordförande och EU-kommissionärerna att diskutera svenska rådsordförandeskapets prioriteringar med den svenska regeringen. Detta omfattar bland annat konkurrenskraft, klimat- och energiomställningen, demokratiska värden och rättsstatsprincipen samt säkerhetsfrågor.

Översikt

Publiceringsdatum
12 januari 2023
Upphovsman
Representationen i Finland