Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli19. lokakuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan komissio julkisti työohjelmansa vuodelle 2021

Ursula von der Leyenin johdolla toimiva komissio hyväksyi tänään vuoden 2021 työohjelmansa. Työohjelmassa keskitytään tekemään Euroopasta terveempi, oikeudenmukaisempi ja vauraampi. Lisäksi työohjelmalla nopeutetaan Euroopan talouden muuttumista...

Komission vuoden 2021 työohjelmassa esitetään uudet lainsäädäntöaloitteet, jotka liittyvät puheenjohtaja Ursula von der Leyenin poliittisissa suuntaviivoissa esitettyihin kuuteen yleistavoitteeseen.

Suuntaviivojen mukaiset yleistavoitteet ovat Euroopan vihreän kehityksen ohjelman toteuttaminen, Euroopan digitaalisen valmiuden parantaminen, ihmisten hyväksi toimivan talouden luominen, EU:n roolin vahvistaminen maailmannäyttämöllä, eurooppalaisen elämäntavan edistäminen ja uuden vauhdin antaminen eurooppalaiselle demokratialle.

Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin mukaan ehdottomalle etusijalle on asetettava ihmishenkien suojeleminen ja toimeentulon turvaaminen koronaviruspandemian aiheuttamassa uhkatilanteessa.

”Me olemme jo saavuttaneet paljon, mutta Eurooppa ei ole vielä selvillä vesillä. Pandemian toinen aalto koettelee Eurooppaa voimakkaasti. Meidän kaikkien on pysyttävä valppaina ja tehostettava torjuntatoimia. Euroopan komissio jatkaa pyrkimyksiään rokotteen kehittämiseksi eurooppalaisille ja talouksiemme elpymisen edistämiseksi vihreän siirtymän ja digitaalisen muutoksen avulla”, totesi puheenjohtaja von der Leyen.

Vuoden 2021 työohjelman liitteessä 1 on ryhmitelty kuuden yleistavoitteen alle kaikki 44 uutta lainsäädäntöaloitetta.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_1940

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
19. lokakuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto