Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli2. heinäkuuta 2020Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Euroopan investointiohjelma ylittää investointitavoitteensa etuajassa

Euroopan komissio ja Euroopan investointipankkiryhmä ovat täyttäneet lupauksensa saada Euroopan investointiohjelmalla aikaan 500 miljardin euron investoinnit. Euroopan strategisten investointien rahastolla (ESIR) on heinäkuusta 2015 lähtien saatu eri...

ESIR-rahastolla, joka on Euroopan investointiohjelman rahoituspilari, on ollut selkeä vaikutus EU:n talouteen, ja se osoittaa monipuolisuutensa reagoitaessa koronaviruspandemiaan.

Viimeisten viiden vuoden aikana rahastosta ovat hyötyneet sadat tuhannet yritykset ja hankkeet ja Euroopasta on tullut entistä vihreämpi, innovatiivisempi ja kilpailukykyisempi.

Komissio käynnisti Euroopan investointipankkiryhmän eli EIP-ryhmän kanssa Euroopan investointiohjelman marraskuussa 2014 saadakseen vähenevät investoinnit taas lisääntymään ja edistääkseen Euroopan talouden elpymistä.

ESIR-rahastolle annettiin alun perin tehtäväksi saada liikkeelle 315 miljardin euron lisäinvestoinnit vuoteen 2018 mennessä.

Koska ESIR-rahasto toimi hyvin, Euroopan parlamentti ja EU-maat sopivat sen vahvistamisesta ja investointitavoitteen nostamisesta niin, että vuoden 2020 loppuun mennessä saataisiin aikaan 500 miljardin euron investoinnit.

ESIR-rahaston puitteissa on nyt hyväksytty noin 1 400 toimea, joissa on hyödynnetty Euroopan unionin talousarviotakuuta ja EIP-ryhmän varoja. Euroopan investointiohjelman tavoite on näin ollen jo saavutettu.

Kaikkiaan odotetaan saatavan aikaan lähes 514 miljardin euron investoinnit eri puolilla EU:ta. Hyötyjinä on noin 1,4 miljoonaa pientä ja keskisuurta yritystä.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_20_1231

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
2. heinäkuuta 2020
Laatija
Suomen-edustusto