Gå direkt till innehållet
Representationen i Finland
Nyhetsartikel16 september 2021Representationen i FinlandLästid: 1 min

EU-kommissionen släpper ny publikation inför den europeiska språkdagen 2021: ”Languages, our living history”

Den europeiska språkdagen infaller den 26 september varje år och firar 20-årsjubileum i år! Med anledning av detta utger EU-kommissionen en ny publikation om EU:s alla 24 officiella språk – ”Languages, our living history”. Broschyren omfattar 24...

Skribenterna hade fria händer att ta sig an skrivuppgiften som de ville, vilket resulterade i en uppsjö av olika infallsvinklar i dessa 24 texter. Du kan läsa om allt från lånord och litteratur till språkhistoria. Digra efterforskningar ligger till grund för vissa av texterna, medan andra är skrivna mer med glimten i ögat. Alla skribenter har en egen historia att berätta, men den kärlek och stolthet som de känner för sitt eget modersmål lyser igenom varenda text.

Kapitlet om svenska heter ”Fitting Swedish together: from ᚠᚢᚦᚨᚱᚴ to IKEA” och kapitlet om finska ”Finnish – the long road from vernacular to European language”. Läs dessa texter, liksom texterna om de övriga 22 officiella EU-språken i publikationen ”Languages, our living history” i länken nedan!

Läs mer: https://op.europa.eu/en/publication-detail/-/publication/e7008bfb-11dd-11ec-b4fe-01aa75ed71a1/language-en

Översikt

Publiceringsdatum
16 september 2021
Upphovsman
Representationen i Finland