Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli14. syyskuuta 2021Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Ennakkotieto: Puheenjohtaja von der Leyenin puhe EU:n tilasta huomenna

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää unionin tilaa käsittelevän puheensa keskiviikkona 15. syyskuuta 2021 Euroopan parlamentissa. Puhe alkaa noin klo 10 Suomen aikaa.

Ursula von der Leyen luo puheessaan katsauksen kuluneen vuoden saavutuksiin ja esittelee komission seuraavan vuoden painopisteet. Hän kertoo myös, miten komissio aikoo vastata EU:n kiireellisimpiin haasteisiin ja mitä ajatuksia komissiolla on EU:n tulevaisuuden rakentamiseksi.

Von der Leyenin komission edellisen vuoden aikaansaannoksiin voi tutustua tästä: https://ec.europa.eu/info/sites/default/files/soteu_2021_achievements_and_timeline_fi.pdf

Puhetta voi seurata suorana lähetyksenä grafiikoilla täydennettynä komission EbS-kanavalla (lähetys tulkattuna, myös suomeksi ja ruotsiksi, ilman rikastuksia EbS+ -kanavalla). Lähetys on mahdollista upottaa verkkosivuille.

Puheeseen liittyvät materiaalit julkaistaan puheen jälkeen, myös suomeksi, kokoomasivustolla:

https://ec.europa.eu/info/strategy/strategic-planning/state-union-addresses/state-union-2021_fi

Taustatilaisuus Euroopan unionin tilasta toimittajille 16.9. Helsingissä

Euroopan komissio ja parlamentti järjestävät torstaina 16.9. klo 11-12.00 Helsingissä toimittajille taustatilaisuuden, jossa analysoidaan keskiviikkona 15.9. käytyä keskustelua Euroopan unionin tilasta ja tulevaisuudesta. Tilaisuudessa alustavat Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Juha Jokela ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtava tutkija Marita Laukkanen, ja keskustelua kommentoivat komission Suomen-edustuston vt. päällikkö Maria Kokkonen sekä parlamentin Suomen-toimiston päällikkö Jarmo Oikarinen.

Tilaisuuden puheenvuorot ovat toimittajille taustatiedoksi ja suorista lainauksista voi sopia keskustelijoiden kanssa joko ennakkoon tai paikan päällä.

Tilaisuus järjestetään Eurooppasalin isossa neuvotteluhuoneessa (Malminkatu 16) torstaina 16.9. klo 11-12.00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on pakollista ja pyydetään tiistaina 14.9. klo 16 mennessä osoitteeseen comm-rep-hel-newsatec [dot] europa [dot] eu (comm-rep-hel-news[at]ec[dot]europa[dot]eu) Lämpimästi tervetuloa!

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
p. (09) 6226 5473, GSM 040 535 5979
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
p. (09) 6226 5465, GSM 050 384 7857
etunimi [dot] sukunimiatec [dot] europa [dot] eu (etunimi[dot]sukunimi[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
14. syyskuuta 2021
Laatija
Suomen-edustusto