Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Uutisartikkeli3. marraskuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

Energia 2022 -messut Tampereella

Energiamessut 2022
Energiamessut 2022, Euroopan komission ständi / Copyright Energiamessut 2022

Euroopan komission Suomen-edustusto oli ensimmäistä kertaa mukana energia-alan päätapahtumassa Energia 2022 -messuilla. Energiamessut järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 25.–27. lokakuuta, ja paikalla oli noin 300 näytteilleasettajaa ja 7 000 kävijää. Nykyinen äärimmäisen haastava energiatilanne toi yritykset, alan ammattilaiset ja asiantuntijat yhteen esittelemään uusia innovaatioita, energiansäästötoimia sekä energiaratkaisuja. Muutos on nyt välttämätöntä tulevana talvena kuten myös pidemmällä aikavälillä.

Päälavalla pidettiin viimeisenä messupäivänä komission Suomen-edustuston järjestämä paneelikeskustelu ”REPowerEU – kohtuuhintaisempaa, varmempaa ja kestävämpää energiaa”. Paneelista julkaistaan juttu kotisivuillamme lähiaikoina.

Vaikka valtaosa näytteilleasettajista oli energiantuotannon ja rakennusalan yrityksiä ja ammattilaisia, myös komission pisteellä riitti kävijöitä. Messuvieraita kiinnostivat Euroopan komission osallistuminen Energiamessuille ja REPowerEU-toimet. Monilla oli myös kysymyksiä uusien energiainnovaatioiden rahoituksesta. Ensimmäistä kertaa messuilla työtehtävissä mukana ollut edustuston tapahtumakoordinaattori Jussi Salminen toteaa: ”Minua ilahduttaa komission sitoutuminen kaikkien eri sidosryhmien kuunteluun ja messuvieraiden kiinnostus EU-asioita kohtaan!”

Seuraavan kerran Energiamessut järjestetään Tampereella lokakuussa 2024.

Tiedot

Julkaisupäivä
3. marraskuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto