Euroopan komissio, jäljempänä ’komissio’, käynnistää Suomen-edustustonsa välityksellä ehdotuspyynnön valitakseen kumppanin EUROPE DIRECT ‑palvelun ylläpitämistä varten Lapissa vuosina 2024–2025.
EUROPE DIRECT tekee proaktiivista ja jatkuvaa yhteistyötä kansalaisten kanssa edistääkseen kiinteämpää sitoutumista Eurooppa-hankkeeseen. Tiedotus- ja yhteistyötoimiensa avulla EUROPE DIRECT antaa kansalaisille mahdollisuuden tehdä tietoon perustuvia valintoja EU:n tulevaisuudesta ja osallistua täysimääräisesti Euroopan demokratiakehitykseen.
EUROPE DIRECT auttaa ymmärtämään paremmin, miten EU ja sen parlamentaarinen demokratia toimivat ja mitkä asiat ovat EU:n vastuulla, ja parantaa tällä tavoin kansalaisten tietoisuutta siitä, mitä hyötyä he saavat EU:sta päivittäin, ja samalla korostaa myös EU:n tuomaa lisäarvoa.
EUROPE DIRECT auttaa kartoittamaan paikallistasolla tärkeitä EU:n politiikan näkökohtia, ja se voi kartoittaa viestejä ja toimia, jotka sopivat yhteen paikallisten tarpeiden kanssa. Tiedotukseen ja kansalaisten osallistumiseen liittyvillä toimillaan EUROPE DIRECT auttaa pohjustamaan komission ja parlamentin strategisia poliittisia painopisteitä.
EUROPE DIRECT myös kuuntelee kansalaisten odotuksia ja auttaa välittämään palautetta EU:n toimielimille.
EUROPE DIRECT tekee kussakin jäsenvaltiossa tiivistä yhteistyötä komission edustustojen ja Euroopan parlamentin yhteystoimistojen, jäljempänä ’yhteystoimistot’, kanssa. Se pyrkii myös tekemään yhteistyötä muiden EU:n tiedotusverkostojen ja paikallisten yhteyspisteiden, kuten asiaan liittyvien paikallisverkostojen (jos sellaisia on), kanssa sekä edistämään niiden välistä yhteydenpitoa ja koordinointia.
Viisi keskeistä tehtävää
Tehtävä 1: Kansalaisille tiedottaminen ja kansalaisten osallistaminen
Tehtävä 2: Suhteet paikallisiin tiedotusvälineisiin ja mielipidevaikuttajiin
Tehtävä 3: Tietoisuus paikallistason herkistä EU-kysymyksistä
Tehtävä 4: EU kouluissa
Tehtävä 5: Alueellisen verkkojen verkon edistäminen
Kaikki hakuedellytyksiä sekä kelpoisuus-, poissulkemis-, valinta- ja myöntämisperusteita koskevat tiedot ovat saatavilla jäljempänä olevassa ehdotuspyynnössä.
EHDOTUSPYYNTÖ
Liite 1: Hakulomake mukaan lukien toimitettavien asiakirjojen tarkistusluettelo
Liite 2: Kunnian ja omantunnon kautta annettu vakuutus
Liite 3: Luettelo EU:n tiedotusverkostoista
Liite 4: Näkyvyys verkossa – vähimmäisvaatimuksia koskevat yleiset ohjeet
Liite 5: Hakuopas
Liite 6: Puitesopimus
Liite 7: Erillinen avustussopimus
Hakijoiden on tutustuttava kaikkiin ehdotuspyyntöä koskeviin asiakirjoihin, joita ovat muun muassa seuraavat:
- hakuopas
- kysymyksiä ja vastauksia
Hakijoiden on toimitettava mahdolliset lisäkysymykset sähköpostitse osoitteeseen comm-rep-fi-tenderec [dot] europa [dot] eu (subject: ED-FI-2020) (comm-rep-fi-tender[at]ec[dot]europa[dot]eu) ja merkittävä aihekenttään tunnus ED-FI-2023.
Kysymyksiä ja vastauksia:
8.9. Kysymys 1:
- Ohjeissa mainitaan useampaan otteeseen tilat. Meillähän on vanhan kerrostalon 4. kerros toimistotilojamme, mutta ne ovat lukossa. Haittaako tämä? Kyltti me kyllä saadaan alaoven lähelle. Paras se kyllä olisi tarrana, näkyisi lasiovissamme J
11.9. Vastaus 1:
Ei haittaa, jos joku tulee tarvittaessa avaamaan oven. Ja tosi hyvä olisi, jos saisitte alaoven läheisyyteen vaikka esitetelineen. Kyltti on valitettavasti metallinen ja siitä ei ole olemassa yhtään mitään muuta formaattia. Jos haluatte teettää tarrat itse omalla kustannuksella, niin se on sallittua.
8.9. Kysymys 2:
- EU Direct –palvelupisteen kohtaktihenkilöltä vaadittiin projektin johtajan kokemusta. Pitääkö siis olla EU-projektijohtamiskokemusta vai riittääkö vaikka verkkosivu-uudistusprojektin johtamista tms. viestinnän johtamista?
11.9. Vastaus 2:
Ei tarvitse olla EU-projektijohtamiskokemusta.
8.9. Kysymys 3:
- Riittääkö joihinkin aluekysymyksiin ei tieteeseen perustuva analyysi?
11.9. Vastaus 3:
Riittää.
8.9. Kysymys 4:
- Onko ”EU-tietoisuudesta aloitustilanneanalyysikyselyn” tekeminen ensi vuoden alussa rahoituskelpoista? Sen voisi toistaa 2025 ja katsoa miten kehittynyt?
11.9. Vastaus 4:
Kyllä on, laitatte sen vain työohjelmaan.
8.9 Kysymys 5:
Kysymys tästä kohdast:Hakijan on huolehdittava, että toimen toteuttamiseksi tarvittavia varoja ei kateta kokonaan EU:n avustuksella.
11.9. Vastaus 5:
Sopimuksessa ei määritellä esim. prosenttiosuutta, vaan todetaan, että pitää olla myös omaa rahoitusta. Se voi olla esim. tilat, henkilöstöresurssi tai sitten uutiskirje tms.
Tiedot
- Julkaisupäivä
- 31. elokuuta 2023
- Laatija
- Suomen-edustusto