Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lisäinformaatio1. joulukuuta 2022Suomen-edustusto

Edustuston tiedotuspäällikkö Ismo Ulvila: Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen tutustui kestävään puurakentamiseen Suomessa

Into the Woods

Valkoisen peitteen saanut Nuuksio hohti kaikessa kauneudessaan ja Euroopan vihreä siirtymä ja kestävä puutuotteiden käyttö olivat vahvasti esillä luontokeskus Haltiassa, kun komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius vierailivat pääministeri Sanna Marinin kanssa Into the Woods -tapahtumassa. Korkean tason keskusteluihin osallistuivat myös Viron pääministeri Kaja Kallas ja Ruotsin varapääministeri Ebba Busch.

Uusi eurooppalainen Bauhaus on puheenjohtaja von der Leyenin henkilökohtaisesti esiin tuoma aloite, jolla pyritään elvyttämään yli satavuotias saksalainen arkkitehtuurin Bauhaus-koulukunta. Sillä pyritään kestävään, esteettiseen ja käytännölliseen rakentamiseen, ja puurakentamisen ohella se on yksi keskeisistä Euroopan vihreän siirtymän kestävän rakentamisen tavoitteista – vastaahan rakennussektori kokonaisuudessaan miltei kolmasosaa päästöistämme.

Kaikki korkean tason vieraat nostivatkin puheissaan kestävän puurakentamisen merkityksen vihreälle siirtymälle vahvasti esille. Sekä Pohjoismailla että Virolla olisi paljon annettavaa tällä politiikkalohkolla. Komission puheenjohtaja ilmoitti myös uudesta komission tuesta, joka suunnataan eurooppalaisen Bauhaus-akatemian perustamiseen ja toimintaan.

Aamupäivän jälkeen sekä komission puheenjohtaja että komissaari keskustelivat ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Puheenjohtaja von der Leyen tapasi eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen yhdessä puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajien kanssa, ja komissaari Sinkevičius tapasi suuren valiokunnan jäseniä, joita hän taustoitti muun muassa komission ennallistamisasetusta koskevaan ehdotukseen liittyvistä lukuisista yksityiskohdista. Komissaari antoi ennallistamisesta myös haastattelut Ylelle ja STT:lle.

Tiedot

Julkaisupäivä
1. joulukuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto