Siirry pääsisältöön
Suomen-edustusto
Lehdistötiedote6. huhtikuuta 2022Suomen-edustustoArvioitu lukuaika: 1 min

DiscoverEU: Uusi hakukierros tarjoaa matkustusmahdollisuuden yhä useammille nuorille

DiscoverEU

DiscoverEU on komission hanke, jolla tarjotaan 18-vuotiaille tilaisuuksia tutustua Eurooppaan matkaillen pääasiassa junalla. Vuoden 2022 ensimmäinen hakukierros on nyt käynnistymässä. Erasmus+ -ohjelmaan osallistuvissa maissa asuvat nuoret voivat huomisesta 7.4. klo 13.00 (Suomen aikaa) alkaen hakea maksutonta matkakorttia, joita on jaossa kaikkiaan 35 000. Hakuaika päättyy 21.4. klo 13.00 (Suomen aikaa).

Tänä vuonna DiscoverEU on ensimmäistä kertaa osa Erasmus+ -ohjelmaa. Tämän muutoksen myötä ja Euroopan nuorisovuoden 2022 poikkeuksellisen rahoituksen ansiosta vuonna 2022 jaetaan kaikkiaan 70 000 matkakorttia: 35 000 tänään ilmoitetulla hakukierroksella ja 35 000 hakukierroksella, joka on suunnitteilla lokakuulle. Hankkeen liittäminen osaksi Erasmus+ -ohjelmaa avaa oven myös Islannista, Liechtensteinista, Norjasta, Pohjois-Makedoniasta, Serbiasta ja Turkista tuleville hakijoille, jotka voivat osallistua siihen nyt ensimmäistä kertaa.

Hakijat, jotka ovat syntyneet 1.7.2003 ja 30.6.2004 välisenä aikana ja pärjäävät hyvin valintaa varten järjestettävässä tietovisassa, voivat saada mahdollisuuden matkustaa Euroopassa enintään 30 päivän ajan 1.7.2022 ja 30.6.2023 välisenä aikana. Varsinaisten matkustuspäivien määrässä voi olla rajoituksia. Vuoden jälkipuoliskolla 18 vuotta täyttävät nuoret voivat hakea matkakorttia lokakuun kierroksella.

Matkakortin voittaneet hakijat saavat nyt myös DiscoverEU-alennuskortin. Se antaa yli 40 000 mahdollisuutta saada alennusta esimerkiksi paikallisliikenteessä, majoituspaikoissa, ravintoloissa, kulttuurikohteissa ja liikuntapaikoissa kaikissa osallistujamaissa.

DiscoverEU:hun liittyvän oppimisulottuvuuden vahvistamiseksi Erasmus+ -ohjelman kansalliset toimistot järjestävät tiedotuskokouksia ja tapaamisia, joissa valmennetaan nuoria matkalle ja tarjotaan tilaisuuksia vertaisoppimiseen.

Osallistujat, joilla on vamma tai muu terveydellinen rajoite, voivat matkustaa tukihenkilön kanssa.

Komissio kannustaa kestävää matkustamista rautateitse. Poikkeuksia voidaan myöntää niille, joilla on vaikeuksia päästä Manner-Eurooppaan aloittamaan junamatkansa. Erityisjärjestelyjä on siksi tarjolla EU:n syrjäisimmiltä alueilta, merentakaisista maista ja merentakaisilta alueilta, syrjäseuduilta ja saarilta tulevia nuoria varten.

Lisätietoa laajemmassa tiedotteessa:

https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/fi/ip_22_2288     

 

Euroopan komission Suomen-edustusto

Tiedotuspäällikkö
Pia Siitonen
puh. 040 535 5979
pia [dot] siitonenatec [dot] europa [dot] eu (pia[dot]siitonen[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Tiedottaja
Nina Hotti
puh. 050 384 7857
nina [dot] hottiatec [dot] europa [dot] eu (nina[dot]hotti[at]ec[dot]europa[dot]eu)

Seuraa Twitterissä @eukomissio

Tiedot

Julkaisupäivä
6. huhtikuuta 2022
Laatija
Suomen-edustusto